ГоловнаПолітика

Захід зрозумів необхідність підготовки української армії, - МЗС

Українські солдати захищають не тільки Україну, а всю Європу, тому краще допомогти нам зараз, вважає Перебийніс

Захід зрозумів необхідність підготовки української армії, - МЗС
Фото: mfa.gov.ua

Західні країни зрозуміли необхідність озброєння і підготовки Збройних сил України, щоб вони могли протистояти агресії Росії.

Про це сказав речник МЗС України Євген Перебийніс в ефірі "5 каналу", передає Укрінформ.

"На заході зрозуміли, що дуже важливо реформувати українську армію і підготувати її до того, щоб вона могла протистояти агресору... Західні партнери розуміють, що українська армія в цьому разі захищає не тільки Україну, а всю Європу, тому краще допомогти нам зараз, ніж потім бачити російську армію, яка просувається ще далі. Я думаю, що це всі сьогодні прекрасно розуміють", - сказав Перебийніс.

Він також зазначив, що навчання "Фіалрес Гардіан-2015", що почалися в понеділок, не мають на меті подати якийсь особливий сигнал Росії. "Це, насамперед, сигнал Україні і світові про те, що українська армія змінюється. Не ставиться мета давати якийсь сигнал Москві, а ставиться мета сформувати українську армію", - сказав речник МЗС.

Водночас він підкреслив, що значну увагу в рамках цих навчань буде приділено "гуманітарним" питань, зокрема, розмінуванню територій.

Нагадаємо, 20 квітня Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті українсько-американських командно-штабних навчань "Фіалрес Гардіан-2015", які розпочалися у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram