ГоловнаПолітика

Яценюк: резонансні вбивства здійснено за російським сценарієм

У містах, де є ймовірність провокацій, на вулиці виведуть посилені патрулі міліції.

Яценюк: резонансні вбивства здійснено за російським сценарієм
Фото: EPA/UPG

Останні резонансні вбивства в Україні скоїли антиукраїнські сили за класичним російським сценарієм, щоб дестабілізувати ситуацію в державі.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в інтерв'ю каналу «Україна», повідомляє Укрінформ.

«Це розслідування буде завершено, переконаний, що злочинців знайдуть. Зрозуміло, навіщо це робиться. Не хочу нікого зараз звинувачувати, оскільки це буде, м'яко кажучи, неправильно. Але йде нагнітання, ескалація ситуації. Робиться це зокрема перед травневими святами. Робиться це антиукраїнськими силами за класичним російським сценарієм дестабілізації ситуації в країні. Адже в Путіна є декілька планів дестабілізації», - сказав голова уряду.

Відтак він наголосив, що необхідно посилити заходи безпеки перед травневими святами.

«Прийнято кілька рішень. Перше - це те, що будуть виведені на вулиці посилені патрулі Міністерства внутрішніх справ і Нацгвардії в таких містах, як Київ, Одеса, Харків, Дніпропетровськ, можливо, в інших точках, де ми побачимо, що є ймовірність загострення і провокацій", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, 16 квітня у дворі свого будинку в Києві вбили українського журналіста Олеся Бузину. Напередодні в під'їзді свого будинку вбили екс-нардепа Олега Калашнікова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram