ГоловнаПолітика

ЄС підготує нову стратегію, щоб запобігти трагедіям з мігрантами

Єврокомісія хоче вжити негайних заходів, щоб запобігти подальшим смертям.

ЄС підготує нову стратегію, щоб запобігти трагедіям з мігрантами

Єврокомісія готує нову Міграційну стратегію ЄС, яка покликана запобігати загибелі мігрантів на шляху до Європи, як це трапляється останнім часом у Середземному морі.

Про це йдеться в заяві Європейської комісії з приводу аварії судна із сотнями мігрантів, яке в неділю затонуло на шляху до Італії поблизу північних берегів Лівії, повідомляє BBC Україна.

У консультаціях з приводу підготовки міграційної стратегії беруть участь представники урядів країн ЄС, інституцій Євросоюзу і міжнародних організацій. Очікують, що Єврокомісія ухвалить нову стратегію в середині травня.

"Ми повинні вжити негайних заходів, щоб запобігти подальшим смертям і розробити комплексний підхід до міграції у всіх її аспектах", - йдеться в заяві.

У Єврокомісії зазначають, що стратегія буде спрямована насамперед на роботу з тими країнами, з яких походять мігранти і які не можуть запобігти таким "відчайдушним подорожам".

У неділю судно, на якому перебували від 500 до 700 мігрантів із Північної Африки, перевернулося в лівійських територіальних водах. Рятувальники кажуть про ймовірність загибелі сотень людей.

Минулого тижня під час аналогічного трагічного інциденту в Середземному морі загинули 400 мігрантів. Урятувати вдалося лише близько 150. Багато тіл потім винесло на берег Лівії, звідки люди намагаються дістатися європейських берегів у пошуках кращого життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram