ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли з "Граду" військових біля Авдіївки

В основному ввечері стріляли в околицях Донецька

Бойовики обстріляли з "Граду" військових біля Авдіївки

Від 18.00 до опівночі 18 квітня російсько-терористичні війська 21 раз порушили режим тиші. Порушуючи Мінські домовленості, злочинці 7 разів відкривали вогонь з мінометів калібру 120 міліметрів, 1 раз - з артилерії калібру 122 міліметри. Також бандформування, після деякої перерви, знову вдалися до обстрілу позицій військових з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Усі ці обстріли велися в околицях Донецька. Так, у районі Пісків бойовики тричі відкривали вогонь у бік опорного пункту військових з 120-міліметрових мінометів, а також - з танка і кулеметів. У районі Авдіївки вони обстрілювали сили АТО з автоматичних гранатометів, снайперської і стрілецької зброї, бойової машини піхоти, мінометів калібру 120 міліметрів і артилерії калібру 122 міліметри. Крім того, від 18.10 до 18.33 злочинці випустили в бік позицій військових 14 снарядів з РСЗО БМ-21 "Град".

Також ворог вів мінометний вогонь по військових у районі Опитного, Талаківки, Майорська і Широкиного.

У Луганській області від 18.00 до опівночі обстрілів не було.

Нагадаємо, ситуація на Донбасі загострилася на тлі спроб України домогтися повного припинення вогню. 14 квітня відбулася відеоконференція учасників Тристоронньої контактної групи з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР". На ній Україна запропонувала низку заходів для того, щоб на Донбасі дотримувався режим тиші. Серед них - розміщення десяти постійно діючих пунктів з моніторингу режиму припинення вогню, а також демілітаризація Широкиного.

Практичні кроки з реалізації цих пропозицій вже почалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram