ГоловнаСуспільствоПодії

Близько сотні вагонів з вугіллям і металом затримано в Донецькій області, - СБУ

Зловмисники хотіли продати сировину, а гроші використати для фінансування збройних формувань ДНР.

Служба безпеки України спільно з Державною фіскальною службою затримала в Донецькій області близько 100 вагонів з металобрухтом і вугіллям, які зловмисники намагалися вивезти з тимчасово окупованої території за фіктивними документами, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, гроші, отримані від реалізації вантажу, представники терористичної організації "ДНР" планували використовувати для фінансування незаконних воєнізованих формувань.

Зокрема, 31 вагон із брухтом чорних металів і 8 вагонів із вугільною продукцією, які прямували із фальшивими супровідними документами, правоохоронці виявили на залізничній станції "Кривий Торець" у Донецькій області.

Ще 65 таких вагонів, сформованих на підконтрольних бойовикам територіях, виявили на залізничній станції у Волновасі. Організатори угоди намагалися приховати "ліві" вантажі серед вагонів, які перевозять метал згідно зі встановленим порядком.

У СБУ наголосили, що цей канал фінансування терористів перекрито. Затриманий вантаж арештовано, тривають слідчі дії.

Як повідомляли, СБУ у відповідь на інформзапит журналістів повідомила, що за рік АТО в Україні посадили одного терориста і одного диверсанта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram