ГоловнаПолітика

Україна висловила протест через відмову російського суду закрити справу Савченко

Таке рішення свідчить про нехтування російською стороною нормами міжнародного права, вважають у МЗС

Україна висловила протест через відмову російського суду закрити справу Савченко
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України висловило протест через відмову Басманного суду Москви закрити справу Надії Савченко у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з винесеним 17 квітня Басманний судом Москви рішенням, яким він не задовольнив скаргу адвокатів Надії Савченко на рішення російських слідчих органів щодо відмови у закритті порушеної проти неї кримінальної справи за відсутністю складу злочину", - йдеться в заяві.

У заяві сказано, що таке рішення черговий раз свідчить про нехтування російською стороною універсальними нормами міжнародного гуманітарного права.

"Міністерство закордонних справ України в черговий раз закликало російську сторону врахувати гуманітарний аспект подальшого перебування Надії Савченко під вартою і вимагає безумовного виконання взятих на себе Російською Федерацією міжнародних зобов'язань, в т. ч. Мінських домовленостей, негайного звільнення ув'язненої громадянки України та її повернення на Батьківщину", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше сестра ув'язненої льотчиці Віра стверджувала, що російські депутати вмовляють Надію Савченко визнати провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram