ГоловнаПолітика

Генпрокуратура відмовилася надати охорону Гордієнкові

У ГПУ не бачать підстав для надання охорони екс-голові Держфінінспекції

Генпрокуратура відмовилася надати охорону Гордієнкові
Микола Гордієнко
Фото: www.rada.gov.ua

Генеральна прокуратура України не бачить підстав для надання охорони колишньому голові Державної фінансової інспекції (ДФІ) Миколі Гордієнкові.

Про це повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко у своєму мікроблозі Твіттер.

"Екс-голові ДФІ Гордієнкові не виділятимуть охорону - немає підстав. ГПУ повідомила антикорупційному комітету ВР", - написав депутат.

Фото: twitter.com/Leshchenkos

Нагадаємо, 4 березня Гордиенка було усунуто з посади голови ДФІ. Стосовно нього було розпочато службове розслідування за трьома пунктами: необ'єктивність проведення фінансової перевірки концерну "Антонов", зловживання аудиторів Держфінінспекції під час аудиту великих держкомпаній, а також - відсутність дієвого контролю за державним майном та державними коштами.

У свою чергу екс-голова ДФІ звернувся в Генпрокуратуру з проханням розслідувати корупційні схеми в уряді. Прокуратура відкрила за викладеними ним фактами 12 проваджень. У відповідь на ці звинувачення Яценюк написав заяву в ГПУ. Пізніше Верховна Рада доручила створити спеціальну робочу групу, яка буде розслідувати можливі факти корупції в Кабміні. Також профільні комітети Ради рекомендували забезпечити Гордієнкові охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram