ГоловнаПолітика

Лист про причетність "УПА" до вбивств в Києві прийшов з Німеччини - СБУ

Автор послання не володіє українською мовою

Лист про причетність "УПА" до вбивств в Києві прийшов з Німеччини - СБУ
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України провела експертизу листа, якого отримав політолог Володимир Фесенко, де йшлося про нібито "причетність УПА" до вбивства журналіста Олеся Бузини і депутата-регіонала Олега Калашнікова.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуку

"За результатами вивчення технічних властивостей листа, що надійшов на особисту електронну скриньку пана Володимира Фесенка, СБУ було встановлено, що повідомлення відправлено за допомогою сервісу разових поштових адрес, який розташовано на хостингу в компанії, що знаходиться території ФРН. При пересиланні листа використовувався анонімізатор, вірогідно TOR, з транзитними IP-адресами у Великій Британії та США. Відправник вжив максимальних заходів, щоб унеможливити його ідентифікацію, що ставить під сумнів як правдивість повідомлення, так і наміри автора", - повідомив Лубківський.

Він також зазначив, що за висновками професійної лінгвістичної експертизи встановлено, що текст листа складений з використанням "русизмів" особою або особами, які, очевидно, не є носіями української мови.

"Синтаксичні конструкції, що використовуються в тексті, не властиві для української мови", - зазначив радник голови СБУ.

З аналогічною заявою виступив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" (БПП), голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар’єв. Він вважає, що розісланий лист з погрозами написали російськомовні автори для дискредитації України.

"Недоброзичливці України намагаються створити в країні атмосферу терору, щоб інші держави не хотіли "мати з нею справи", - написав він у Фейсбуку.

Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Нагадаємо, український політолог Володимир Фесенко отримав електронного листа від якоїсь "Української Повстанської Армії" із зізнаннями, що саме цією організацією організовано нібито вбивства Чечетова, Калашнікова та інших регіоналів, а також - журналіста Бузини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram