ГоловнаПолітика

СБУ розкрила схему фінансування терористів "Оплоту"

"Кур'єра" з грошима затримали ще 28 січня біля українського кордону

СБУ розкрила схему фінансування терористів "Оплоту"
Фото: Макс Левин

Служба безпеки розкрила схему фінансування терористичної організації "Оплот" (Харків).

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Служба безпеки України викрила механізм фінансування терористичної діяльності з використанням фіктивних підприємств, підконтрольних ватажку кримінально-терористичної організації "Оплот" Євгену Жиліну", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що за вказівкою Жиліна через банківські рахунки двох підприємств перераховувалися гроші юридичним та фізичним особам на території Російської Федерації. Зняту в Росії готівку харків'янин 1994 року народження доставляв терористам "ДНР" та "ЛНР".

Повідомляється, що СБУ затримала "кур'єра" з грошима ще 28 січня біля українського кордону. Під час слідства було викрито всю злочинну схему.

"На підставі отриманих доказів фігурантам цього провадження, зокрема Жиліну, оголошено про підозру у вчиненні злочину", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, в березні лідера "Оплоту" Жиліна оголосили в розшук. Прокуратура Харківської області відкрила щодо нього справу за підозрою у причетності до крадіжки грошей із бюджету Харкова, а СБУ - за підозрою у фінансуванні тероризму. За інформацією СБУ, Жилін ховається на території Росії.

"Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану займався викраденням і тортурами активістів. Один із лідерів "Оплоту" Олександр Захарченко очолив самопроголошену "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram