ГоловнаПолітика

Яценюк: Україна перемогла в Другій світовій війні

Обсяг втрат України під час Другої світової війни - 40%, розповів прем'єр

Яценюк: Україна перемогла в Другій світовій війні
Фото: dyvys.in

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслює, що Україна є переможницею у Другій світовій війні і святкування 70-ї річниці Перемоги над нацизмом є знаковим.

Про це він заявив під час засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі, передає УНІАН.

“Це святкування 70-річчя відбувається, коли проти України Російська Федерація почала здійснювати військову агресію, і історія, звичайно, розпорядилася дуже драматично: 70 років тому ми пліч-о-пліч боролися з нацизмом і воювали й перемогли, а зараз Російська Федерація, яка разом з Україною перемагала у Другій світовій війні, почала военную агресію проти Української держави", - сказав Яценюк.

За його словами, святкування 70-ї річниці Перемоги над нацизмом "є не тільки історичним, а й знаковим".

"Спроби Російської Федерації переписати історію, приватизувати Перемогу у Другій світовій війні і привласнити цю священну та історичну боротьбу над нацизмом, мають бути припинені, і Україна є державою-переможцем у Другій світовій війні, Україна є засновницею Організації Об'єднаних Націй. Загальний обсяг втрат України у час Другої світової війни - це 40% людських і матеріальних втрат, на 14 млн зменшилося населення України за результатами Другої світової війни, і тому ми є державою-переможцем, ми боролися з нацизмом, і ми мусимо гідно відзначити ці події і вшанувати кожного ветерана Другої світової війни, кожного, хто воював під час Великої Вітчизняної війни", - підкреслив Яценюк.

За його словами, завдання України - вшанувати кожну людину, продемонструвати історичну справедливість того, що відбувалося 70 років тому, і не допустити повторення таких трагічних і жахливих подій, які відбувалися в минулому столітті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram