ГоловнаПолітика

Італійці допоможуть Україні реформувати МВС

Міністр внутрішніх справ Італії відвідає Україну

Італійці допоможуть Україні реформувати МВС
Анджелино Альфано
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в рамках офіційного візиту до Італії міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся зі своїм італійським колегою Анджеліно Альфано.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

Під час зустрічі сторони обговорили питання реформування МВС, лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, розвиток подій на Донбасі, виконання українською стороною Мінських домовленостей, а також численні порушення режиму припинення вогню проросійськими бойовиками.

"Під час обговорення реформування системи МВС України глави правоохоронних відомств двох держав розглянули можливість залучення італійських експертів і використання їхнього досвіду в цьому процесі. У контексті обговорення інтеграції України в ЄС Арсен Аваков проінформував Анджеліно Альфано про прогрес, досягнутий українською стороною в реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Він також висловив сподівання, що цю інформацію буде враховано під час обговорення і прийняття європейською стороною рішень щодо свободи пересування українців", - повідомили в прес-службі МВС.

Також міністри домовилися найближчим часом завершити підготовку до підписання угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

За результатами зустрічі також було досягнуто домовленості про офіційний візит Анджеліно Альфано в Україну.

Нагадаємо, 11 березня Аваков повідомив, що США нададуть Україні 26,358 млн доларів на реформи у сфері правоохоронної діяльності та кримінальної юстиції. У результаті реформи українська міліція стане поліцією. Загальна кількість правоохоронців має скоротитися до 300 поліцейських на 100 тисяч населення проти 376 міліціонерів на ту ж кількість населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram