ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Площа лісових пожеж у Сибіру зросла вчетверо

Від стихії загинули 16 людей, понад 21 тисяча постраждали

Площа лісових пожеж у Сибірському федеральному окрузі Росії за минулу добу зросла більш ніж учетверо, сягнувши 58,1 тис. га.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на департамент лісового господарства в Сибірському федеральному окрузі.

"Пожежі тривають у Забайкальському краї (112 на площі 56,5 тис. га), Республіці Бурятія (41 на площі 1,4 тис. га), Республіці Тива (два на площі 150 га), Іркутській області (одна на площі 7 га)", - йдеться в повідомленні.

За минулу добу фахівці лісової охорони ліквідували 51 лісову пожежу на площі 7,1 тис. га, 31 лісову пожежу на площі 2,7 тис. га локалізовано. Із вогнем боролися понад 3 тис. осіб за допомогою 600 одиниць техніки.

За даними LifeNews, число загиблих у результаті пожеж у Хакасії сягнуло 16 осіб - одна людина померла в МКЛ Сорська, ще троє - в селищі Коп'єве, в селі Шира кількість жертв пожеж сягнула семи, серед них одна дитина, ще п'ятеро людей загинули в селі Усть-Бюрь в Усть-Абаканському районі.

Від розгулу стихії за дві доби постраждала понад 21 тис. осіб, вогонь знищив 203 житлові будинки у 18 населених пунктах. Також пошкоджено 284 дачні будинки.

Нагадаємо, вранці 12 квітня в Хакасії загорілося понад 100 житлових будинків і господарських будівель. Згідно з попередньою версією, причиною трагедії стало несанкціоноване паління трави. Через вітер, пориви якого сягали 30 метрів за секунду, пожежа швидко поширилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram