ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Міністр фінансів Росії порадив терміново підвищити пенсійний вік

Силуанов виступив за скасування дострокового виходу на пенсію

Міністр фінансів Росії порадив терміново підвищити пенсійний вік
Силуанов
Фото: http://news.made.ru

Міністерство фінансів Росії виступає за термінове підвищення пенсійного віку.

Про це сказав глава мінфіну РФ Антон Сілуанов, інформує "Интерфакс".

Крім того, чиновник виступив за скасування дострокового виходу на пенсію.

"Треба терміново вирішувати питання скасування дострокових пенсій і підвищення пенсійного віку. Це дозволить не тільки знизити навантаження на бюджет, але і найголовніше - згладити ті наслідки демографічної ситуації, з якими ми будемо стикатися найближчим часом", - заявив він, додавши, що у мінфіні РФ виступають за поступове вирівнювання віку виходу на пенсію - до 63 років для чоловіків і жінок.

Міністр нагадав, що більша частина витрат консолідованого бюджету (федерального і регіональних) припадає на соціальні виплати, в тому числі різні пільги. При цьому система соціальної підтримки залишається неефективною. "Не застосовується принцип нужденності, пенсійні виплати перестали бути платежем, пов'язаним зі втратою працездатності людини, а стали фактично грати роль соціальної виплати після досягнення певного віку", - зазначив Сілуанов.

На думку міністра, розвиток накопичувальної пенсійної системи є ключовим фактором економічного зростання в Росії. Він підкреслив, що система пройшла "все необхідне реформування". "Перевірено інститути, які в ній працюють, запущено механізм гарантування накопичень, цього року фонди отримали накопичення минулих років - і все готово до того, щоб ця система могла перезапуститися наступного року", - підкреслив Сілуанов.

18 березня колишній міністр фінансів Олексій Кудрін сказав, що економіка Росії повинна вибирати між підвищенням пенсійного віку і збільшенням податків.

29 січня глава мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв заявив, що вважає можливим повернення до дискусії про підвищення пенсійного віку. Пізніше президент РФ Володимир Путін запропонував вивчити відповідне питання. Зараз у Росії жінки можуть вийти на пенсію у 55 років, чоловіки - у 60.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram