ГоловнаПолітика

Телеканал ATR розраховує залишитися в Криму

Журналісти приймуть пропозицію Петра Порошенка лише в крайньому разі.

Телеканал ATR розраховує залишитися в Криму
Эльзара Ислямова
Фото: 15minut.org

Керівництво кримськотатарського телеканалу ATR, який припинив мовлення з 1 квітня, розраховує зареєструвати канал за російськими правилами.

Про це в інтерв'ю російському виданню "Журдом" заявила гендиректор каналу Ельзара Іслямова.

"Завдання №1 для нас - зареєструватися в Роскомнагляді і продовжити роботу в Криму. Ми переконані в тому, що кримськотатарський телеканал повинен залишатися зі своїм народом. Тому ми, як і колись, домагаємося отримання документів, необхідних для здійснення мовлення з території півострова згідно з російським законодавством", - сказала вона.

За словами Іслямової, наприкінці березня канал укотре відправив документи у відомство і очікує його рішення.

Гендиректор ATR заявила, що мовити з материкової України телеканал буде лише в крайньому разі.

"Щодо пропозиції керівництва України, то ми не виключаємо і цю можливість. Тим паче, що в нас, як і раніше, чинна українська ліцензія, яка дозволяє нам вести мовлення на весь світ із супутника. Але це буде нами розглядатися як крайній випадок, якщо нам усе-таки не дадуть залишитися в Криму", - сказала вона.

Крім того, за словами Іслямової, журналісти каналу також розглядають варіанти мовлення в Інтернеті і роботи як студія-продакшн.

Нагадаємо, 1 квітня через тиск російської окупаційної влади головний кримськотатарський канал ATR припинив мовлення.

Президент Петро Порошенко доручив Мінінформполітики створити умови для роботи ATR на території України.

Роботу більшості кримськотатарських ЗМІ півострова російські спецслужби припинили під виглядом "перереєстрації". Її пройшла лише газета "Голос Криму. News" із тиражем 6000 екземплярів, що надто мало для 250-тисячного кримськотатарського етносу.

1 квітня з Сімферополя до Києва евакуювався головний офіс кримськотатарського інформаційного агентства "Крымские новости" ("Qirim Haber Agentligi"/"Ajansi", "QHA")

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram