ГоловнаПолітика

У Німеччині відкривається дводенний саміт країн "Великої сімки"

Серед головних тем зустрічі - військовий конфлікт в Україні

У Німеччині відкривається дводенний саміт країн "Великої сімки"
EPA/UPG
Фото: "Большая семерка"

Сьогодні в німецькому Любеку (332 км від Берліна) розпочнеться дводенний саміт країн "Великої сімки" (G7) на рівні міністрів закордонних справ.

Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС Німеччини

Головними темами переговорів стануть конфлікт в Україні, ситуація на Близькому Сході і боротьба з тероризмом у всьому світі. Крім глав МЗС семи країн (Німеччини, Франції, Великобританії, Італії, Японії, Канади та США), в саміті візьме участь верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки.

"Зустріч міністрів закордонних справ G7 буде проходити складної пори. Рідко так багато криз буває одночасно", - йдеться в повідомленні.

Росію на саміт у Любеку не запрошували. У січні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Москви не буде на наступній зустрічі лідерів країн "Великої сімки". У березні 2014 року через агресивну політику Росії щодо України "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою" і відмовилася від проведення саміту G8 у Сочі, провівши зустріч G7 у Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував із 1996 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram