ГоловнаПолітика

Франція сподівається, що зустріч "нормандської четвірки" убезпечить кордони України

Про позицію Франції щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі дипломат не розповів

Франція сподівається, що зустріч "нормандської четвірки" убезпечить кордони України
Фото: EPA

Глава МЗС Франції Лоран Фабіус на зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні планує обговорити політичний процес мирного врегулювання на сході України.

Про це заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, коментуючи повідомлення генерала військової розвідки Крістофа Гомара на закритих парламентських слуханнях 25 березня, передає Укрінформ.

"Фабіус нагадає під час зустрічі в нормандському форматі, що пріоритетом має стати політичний процес і повне виконання заходів, погоджених у Мінську 12 лютого, в тому числі припинення вогню і виведення важких озброєнь під контролем спеціальної місії спостереження ОБСЄ", - сказав дипломат.

На його думку, відповідно до узгодженого процесу обговорення дозволить убезпечити східний кордон України.

Разом з тим Надаль ухилився від відповіді на запитання про позицію Франції щодо розгортання миротворчої місії в зоні конфлікту на сході України.

Нагадаємо, 13 квітня в Берліні відбудеться зустріч на рівні глав МЗС нормандської четвірки, на якій сторони обговорять процес реалізації мінських угод.

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба назвав загострення ситуації на Донбасі "військовими декораціями" Росії перед сьогоднішніми переговорами в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram