ГоловнаЕкономікаДержава

Росія не продовжуватиме контракт на транзит газу з Україною, - Новак

Після 2019 року РФ відмовиться від транзиту газу через Україну

Росія не продовжуватиме контракт на транзит газу з Україною, - Новак
Фото: EPA/UPG

Росія з високою імовірністю відмовиться від транзиту газу через Україну після 2019 року, чинний транзитний контракт не продовжуватимуть.

Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, інформує РИА Новости.

"Щойно прозвучав виступ пана Міллера (глава "Газпрому", - ред), який сказав, що транзитний контракт з Україною не продовжать після 2019 року. Тому зараз усі зусилля спрямовано на те, щоб реалізувати будівництво газотранспортної інфраструктури в Туреччину, на кордон Туреччини та Греції, і здійснювати доставку споживачам південно-східній та Центральної Європи за цим маршрутом", - сказав Новак.

"Контракт діє до кінця 2019 року. Будівництво нової газотранспортної інфраструктури спрямовано у тому числі на диверсифікацію транзитних ризиків, які з'являються. Я думаю, що це питання (відмови від транзиту через Україну - ред.) У високому ступені рішення", - додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні мали відбутися тристоронні переговори з газових питань за участю України, Єврокомісії та РФ, проте їх відклали за ініціативою Росії. На цих переговорах Україна розраховує домогтися узгодження умов поставок російського газу на 12-місячний період. Зараз погоджено умови поставок газу лише на квітень, травень і червень 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram