ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Львів" очолив колишній комерційний директор "Авіаліній Харкова" і МАУ

Пивоварський вирішив змінити директора львівського аеропорту до закінчення конкурсу

Аеропорт "Львів" очолив колишній комерційний директор "Авіаліній Харкова" і МАУ
Фото: Мариан Стрильцив

Міністерство інфраструктури призначило в.о. директора аеропорту "Львів" Дмитра Шинкарчука, який раніше працював комерційним директором "Авіаліній Харкова", а до цього очолював комерційний напрямок МАУ.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, Шинкарчук був одним із фіналістів заблокованого конкурсу на пост глави аеропорту. Тому поки не буде проведений новий конкурс, він керуватиме аеропортом як виконувач обов'язків. Серед завдань, які поставило міністерство перед Шинкарчуком, - погашення боргу за будівництво злітної смуги та трансформаторної підстанції, повноцінне введення в експлуатацію технічної інфраструктури аеропорту та залучення нових авіакомпаній.

Напередодні МІУ повідомило, що Державіаінспекція запропонувала відкрити рейси до Львова цілій низці європейський бюджетних авіакомпаній: Ryanair, EasyJet, WizzAir Hungary, Vueling Airlines, Meridiana Fly, Air Berlin, Germanwings, Norwegian Air Shuttle.

"Аеропорт "Львів" має фантастичний потенціал, це безумовно аеродром європейського рівня. Ми вважаємо, що аеропорт має всі шанси реалізувати цей потенціал уже найближчим часом. На початку квітня ми відкрили небо над Львовом і оголосили про одностороннє зняття обмежень українською авіаційною владою для авіакомпаній. Призначення нового керівника - це наступний крок до того, щоб аеропорт запрацював на повну потужність", - заявив міністр Андрій Пивоварський.

Нагадаємо, що аеродром "Львів", розташований за 6 км на південь від центру міста, реконструювали до Євро-2012. Тоді збудували новий аеровокзальний комплекс площею 39 тис. кв. м.

Донедавна гендиректором аеропорту був Ростислав Веселов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram