ГоловнаПолітика

Рада вирішила створити робочу групу щодо корупції у Кабміні

Депутати очікують висновків за звинуваченнями Гордієнка до 7 травня

Рада вирішила створити робочу групу щодо корупції у Кабміні
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада доручила антикорупційному і правоохоронному комітетам створити робочу групу з перевірки фактів корупції у Кабміні і на держпідприємствах, про які заявив колишній головний ревізор Микола Гордієнко.

За відповідне рішення у п'ятницю проголосували 228 депутатів парламенту, підтримавши протокольне доручення спікера Володимира Гройсмана.

"У зв'язку з оприлюдненими у ЗМІ фактами можливих зловживань у державному секторі економіки, згідно з даними Держфінінспекції, а також на інших державних підприємствах, доручаю комітету з питань боротьби з корупцією і комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності невідкладно створити у складі цих комітетів спільну депутатську робочу групу для перевірки оприлюднених Держфінінспекцією повідомлень про порушення, а також для перевірки інших фактів зловживань у державному секторі економіки", - йдеться у документі.

Ця робоча група має дати надати свої висновки до 7 травня 2015 року.

Також Рада зажадала від Генпрокуратури виступити перед нею з доповіддю про розслідування фактів корупції.

Нагадаємо, що в середу профільні комітети не змогли ухвалити єдине рішення щодо Гордієнка. Правоохоронний комітет Андрія Кожем'якіна проголосував за створення робочої групи на базі двох комітетів, яка б перевірила звинувачення Гордієнка. Антикорупційний комітет Єгора Соболєва вирішив, що треба створювати тимчасову спеціальну комісію.

Колишній глава ДФІ Микола Гордієнко стверджує, що за час прем'єрства Яценюка уряд допустив 3,5 млрд гривень корупційних збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram