ГоловнаПолітика

Україна арештувала судно Aliot, яке незаконно заходило в Крим

Молдовське судно в липні 2014 року було в закритому порту Керчі

Україна арештувала судно Aliot, яке незаконно заходило в Крим
Архивное фото
Фото: Владислав Осипов

Печерський районний суд Києва 8 квітня ухвалив рішення про арешт судна Aliot (прапор Молдови) за порушення порядку заходження в порти анексованого Криму.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

"Встановлено, що одне із суден під прапором Молдови в липні 2014 року незаконно перебувало в закритому порту міста Керч, а в березні цього року зайшло для ремонту в Ізмаїльський суднобудівно-судноремонтний завод", - йдеться в повідомленні.

Тоді ж були отримані докази вчинення капітаном судна, громадянином України, злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), у зв'язку з чим йому надіслано письмове повідомлення про підозру згідно з порядком, передбаченим законодавством.

"Печерським районним судом Києва 8 квітня 2015 року задоволено клопотання слідчого про арешт судна Aliot і заборону його використовувати. Зараз судно доставлено в Іллічівський морський торговельний порт. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Україна арештувала турецький суховантаж Kanton (прапор Тувалу) за заходження в порт Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram