ГоловнаСвіт

Коморовський закликав українців і поляків до взаємного пробачення

Президент Польщі вперше виступив у парламенті України

Президент Польщі Броніслав Коморовський виступив у Верховній Раді, він закликав українців і поляків до взаємного прощення.

За його словами, це повинні бути спільні дії з ушанування пам'яті загиблих у минулих конфліктах між двома народами. За словами президента Польщі, коли українці і поляки стають один проти одного, цим завжди користуються їхні вороги.

"Сподіваюся на добрий сучасний діалог наших держав і народів, на який не впливатимуть колишні суперечки та сварки. Що поляки і українці зможуть відбути важку дискусію про історію своїх конфліктів і їхні трагічні наслідки. Правильною дорогою є взаємне прощення і примирення", - сказав Коморовський.

Нагадаємо, в грудні минулого року під час своєї промови перед депутатами парламенту Польщі президент України Петро Порошенко попросив вибачення в поляків за Волинську трагедію.

Серед збройних конфліктів між поляками й українцями в часи Другої світової війни історики, особливо польські, окремо виділяють події 1943-го на Волині, відомі як Волинська різня (у Польщі) або Волинська трагедія (в Україні). Інші відомі конфлікти відбувалися на Холмщині та в Закерзонні. Точна кількість загиблих у цих конфліктах невідома досі, але жертви обчислюють десятками тисяч. Більшість загиблих були поляками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram