ГоловнаПолітика

Суд дозволив заарештувати екс-нардепа Андрія Пінчука

Колишній регіонал фігурує у справі щодо голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року

Суд дозволив заарештувати екс-нардепа Андрія Пінчука
Глава ВМО "Молодые Регионы" Андрей Пинчук"
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому народному депутату-регіоналу Андрієві Пінчуку.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

Встановлено, що Пінчук, будучи членом Лічильної комісії Верховної Ради, підписав протокол під час голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року.

При цьому у слідства є докази, якими підтверджується, що за прийняття зазначених законів голосувала меншість від конституційного складу парламенту.

"Печерським районним судом 31 березня 2015 року задоволено узгоджене прокурором клопотання слідчого ГПУ та надано дозвіл на затримання А. Пінчука з метою приводу в суд для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, підозрюваними у справі про "диктаторські закони" є 11 колишніх депутатів - членів Лічильної комісії. Йдеться про дев'ятьох представників Партії регіонів (Володимира Демидка, Олега Зарубінського, Віталія Калюжного, Володимира Наконечного, Володимира Олійника, Андрія Пінчука, Станіслава Скубашевського, Олександра Стояна, Ярослава Сухого) і двох нардепів від Компартії (Сергія Гордієнка та Олександра Зубчевського).

Голова Лічильної комісії Михайло Чечетов покінчив життя самогубством після того, як йому висунули підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram