ГоловнаСвіт

Іран направив військові кораблі до узбережжя Ємену

Тегеран заявив про намір захищати іранські морські шляхи

Іран направив військові кораблі до узбережжя Ємену
архив
Фото: http://www.webtelek.com

Іран направив два військові кораблі в затоку Адена на кордоні з Єменом, де триває військова операція Саудівської Аравії проти шиїтських бойовиків-хоуситів, на підтримку яких виступає Тегеран.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно із заявою контр-адмірала ВМФ Ірану Хабіболли Саярі, есмінець Alborz і допоміжне судно Bushehr відправили до єменського узбережжя, щоб захистити іранські морські шляхи. Кораблі пробудуть там три місяці.

Проіранськи шиїтські бойовики-хоусити в останні тижні активно намагаються захопити владу в Ємені. Проти них 26 березня почала діяти коаліція сунітських країн на чолі з Саудівською Аравією, чиї ВПС регулярно завдають ударів по об'єктах повстанців у Ємені. Ця операція отримала назву "Буря рішучості".

Крім цього, Єгипет, який є частиною саудівської коаліції, направив в затоку Адена свої бойові кораблі, які обстріляли об'єкти хоуситів з моря.

Раніше Іран виступив проти військової операції Саудівської Аравії і її союзників. Саудівська Аравія звинувачує Іран у наданні військової допомоги хоуситам, проте Тегеран відкидає всі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram