ГоловнаПолітика

Суд забрав 18 гектарів лісу у родича Арбузова

Ділянка перебувала у постійному користуванні ДП "Київське лісове господарство"

Суд забрав 18 гектарів лісу у родича Арбузова
Фото: wek.com.ua

Суд повернув у державну власність лісову ділянку площею 18,2 га, передану у 2012 році Київською облдержадміністрацією родичу колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

"Апеляційний суд Київської області задовольнив скаргу прокуратури області та скасував незаконне рішення Києво-Святошинського райсуду, яким відмовлено у поверненні в держвласність земель лісового фонду в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що ділянку передали родичу Арбузова у 2012 році у довгострокове користування строком на 49 років "для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей", вона знаходилася в постійному користуванні ДП "Київське лісове господарство".

Порушуючи умови договору, новий користувач обгородив земельну ділянку капітальним бетонним парканом і пошкодив лісові насадження.

"Реагуючи на порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою розірвати угоду і повернути земельну ділянку у користування ДП "Київське лісове господарство", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у травні 2014 року Генпрокуратура оголосила Арбузова в розшук за підозрою у розтраті 117 млн грн з бюджету на телеканал БТБ. Згодом стало відомо, що також розпочато кримінальне провадження щодо махінацій у Національному банку за часів Арбузова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram