ГоловнаЕкономікаБізнес

"Смарт-Холдинг" відновив роботу магазину "Амстор" у Києві

Найближчим часом запрацюють інші магазини мережі

"Смарт-Холдинг" відновив роботу магазину "Амстор" у Києві
Фото: amstor.ua

"Смарт-Холдинг" – мажоритарний акціонер групи компаній "Амстор" - відновив зруйновану інфраструктуру торговельної мережі та запустив роботу першого зі столичних супермаркетів, розташованого в ТЦ "Полярний" (Оболонський район, Київ), повідомили в прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, найближчим часом запрацюють інші магазини мережі, для відкриття яких можуть бути залучені партнери.

"Ведуться переговори з низкою торговельних мереж - лідерами ринку рітейлу", - йдеться в повідомленні.

Компанія також зазначає, що наприкінці 2014 року діями екс-керуючих торговельною мережею Володимира та Олександра Вагоровських "Амстору" було заподіяно колосальних збитків. Було знищено інфраструктуру, фінансові та кадрові документи, бази даних. З компанії виведено кошти, сформовано багатомільйонну заборгованість перед постачальниками і банками. Запрошені експерти критично ставилися до можливості відновити нормальну роботу магазинів.

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року озброєні люди заблокували роботу низки магазинів мережі "Амстор" у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі та інших містах. На місця подій прибула міліція, роботу магазинів було відновлено, але ненадовго. Зараз не працює більшість магазинів мережі "Амстор".

"Смарт-Холдинг", основний акціонер "Амстору", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагаровського. Екс-керуючий не погодився з рішенням головних власників про усунення його від управління групою компаній "Амстор" і робить усе, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровського привласнити компанію, а також розкрадання коштів для особистого збагачення.

Вагоровські на цей момент контролюють магазини на території так званої "ДНР", виручка яких не надходить на рахунки ДК "Амстор".

Раніше повідомлялося, що членам міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль" стала відома інформація про можливе фінансування і підтримку терористів на сході України екс-керуючим мережею "Амстор" Володимиром Вагоровським. Депутати надіслали відповідне звернення Генеральному прокурору України з вимогою перевірити цей факт.

Зокрема, зазначають депутати, за загальнодоступною інформацією, готівка магазинів мережі, які перебувають на території Донецької області, нині не інкасується і не надходить на рахунки ТОВ "АМСТОР ТРЕЙД", а, відповідно, до державного бюджету України не сплачуються податки.

За словами співголови МДО "Депутатський контроль" Геннадія Кривошеї, сьогодні органи прокуратури мають рішуче підходити до припинення діяльності організацій та осіб, які причетні до фінансування терористів на Донбасі.

"Головне завдання держави - боротися не тільки із зовнішнім ворогом, а й стежити, щоб внутрішній ворог не стріляв нам у спину, адже від цього залежить життя людей і мир в Україні", - зазначив народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram