ГоловнаСвіт

Республіканець Ренд Пол оголосив про участь у виборах президента США

Кандидат у президенти США пообіцяв повернути країну "до принципів свободи і обмеження втручання"

Республіканець Ренд Пол оголосив про участь у виборах президента США
Рэнд Пол
Фото: EPA/UPG

Член Республіканської партії, лібертаріанець і активіст "Руху чаювання" Ренд Пол офіційно оголосив, що висуватиметься на пост президента США у 2016 році.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті Пола за кілька годин до офіційного старту кампанії, який відбудеться у Кентуккі - рідному штаті політика.

"Я йду в президенти, щоб повернути нашу країну до принципів свободи і обмеження (втручання - ред)", - позначив республіканець основні тези своєї програми.

З повідомлення у "Твіттері" політика випливає, що офіційний захід з висування в кандидати розпочнеться менш ніж за три години.

З 2011 року Ренд Пол обіймає пост сенатора від штату Кентуккі. Раніше у виборах президента США брав участь батько політика Рон Пол. У 1988 році він висувався від Лібертаріанської партії, і посів третє місце, отримавши близько 0,5% голосів. Пізніше він намагався брати участь у виборах від Республіканської партії. У 2008 формально зняв свою кандидатуру до праймеріз. У 2012 році Рон Пол програв республіканські праймеріз, посівши четверте і останнє місце.

Нагадаємо, першим про участь у виборах президента США оголосив республіканець Тед Круз. Це сталося 23 березня.

Крім Круза і Пола в боротьбі за право представляти Республіканську партію на президентських виборах, ймовірно, візьмуть участь ще близько 10 осіб. Серед них Джеб Буш, губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті, сенатор Марко Рубіо, губернатор штату Вісконсін Скотт Вокер, екс-губернатор штату Арканзас Майк Хакабі і конгресмен Пол Раян.

Найбільш імовірними кандидатами від Демократичної партії вважаються екс-держсекретар, колишня перша леді США Хілларі Клінтон і віце-президент Джозеф Байден. Вони також наразі офіційно не оголосили про своє рішення брати участь у президентських перегонах.

Нинішній президент Барак Обама балотуватися на вищий державний пост вже не зможе. У нього закінчується другий і останній доозволений за Конституцією США чотирирічний термін повноважень.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram