ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Верховної Ради

Депутати розглянуть дозвіл на розслідування ухиляння від військової служби

Верховна Рада на сьогоднішньому пленарному засіданні розгляне в другому читанні законопроект №1849 про розширення підстав для негласного слідства, дозволивши його проведення у кримінальних провадженнях, пов'язаних із ухиленням від військової служби в умовах особливого періоду, під час проведення антитерористичної операції.

Про це йдеться в порядку денному засідання Ради.

Також у другому читанні заплановано розглянути законопроекти №2258 - про вдосконалення управління державними інвестиціями - і №2259 - про підвищення захисту прав інвесторів.

Крім того, в цілому депутати мають намір розглянути законопроект №2214 - про надання гарантованому постачальнику природного газу, яким є НАК "Нафтогаз України", права відмовляти в укладенні договору на постачання природного газу споживачам, якщо проти них порушено справу про банкрутство.

У першому читанні депутати планують розглянути законопроект №2376 - про перескерування 400 млн гривень на часткове покриття собівартості видобутку вугілля - і №2375 - про надання права Кабінету Міністрів регулювати роботу енергосистеми на тимчасово неконтрольованій території.

Крім того, запропоновано включити в порядок денний сесії законопроекти президента Петра Порошенка №2541 - про визначення правового режиму воєнного стану - і №2551 - про вдосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців.

Також депутати мають намір включити до порядку денного сесії урядові законопроекти №2538 - про вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті, №2539 - про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, №2540 - про відкриття доступу до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917- 1991 років - і №2558 - про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram