ГоловнаПолітика

Суд звільнив підозрюваних у побитті Чорновол, - "Народний фронт"

Партія готує апеляцію і закликає ГПУ встановити замовників злочину

Суд звільнив підозрюваних у побитті Чорновол, - "Народний фронт"
Фото: Макс Требухов

Бориспільський міський районний суд Київської області звільнив Романа Залюбовського та Сергія Котенка, яких підозрюють у побитті депутата Верховної Ради від фракції "Народний Фронт" Тетяни Чорновол у грудні 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії НФ.

"Сьогоднішнє рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який випустив на свободу винних у побитті відомої української журналістки, народного депутата Тетяни Чорновол, не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України", - сказано в повідомленні.

Згідно з ним, суд призначив Котенкові міру покарання 1 рік, 3 місяці і 10 днів, а до його спільника Залюбовському було застосовано закон про амністію, після чого їх звільнили з-під варти прямо в залі суду.

"Народний фронт" готує апеляцію на це рішення суду і закликає Генеральну прокуратуру довести розслідування справи про побиття Чорновол до логічного кінця і встановити замовників злочину.

Нагадаємо, в побитті Чорновол спочатку підозрювалися шестеро людей.

Як відомо, 25 грудня 2013 року невідомі жорстоко побили журналістку Чорновол на автодорозі в районі Борисполя.

Сама Чорновол відкидала версію про хуліганське побиття, наполягаючи, що воно було організовано тодішньою владою. Тетяна Чорновол займалася журналістськими розслідуваннями стосовно високопосадовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram