ГоловнаЕкономікаДержава

Золотовалютні резерви НБУ збільшилися до $9,97 млрд

Резерви Нацбанку в березні збільшилися на 77,2%

Золотовалютні резерви НБУ збільшилися до $9,97 млрд
Фото: EPA/UPG

Золотовалютні резерви Національного банку в березні, за оперативними даними, збільшилися на 77,2%, або на $4,35 млрд, і становили на 1 квітня $9,970 млрд.

Про це повідомляє офіційний сайт НБУ.

Як наголошується в повідомленні, така динаміка резервів була обумовлена насамперед отриманням коштів від Міжнародного валютного фонду в сумі $4,872 млрд, у тому числі на користь уряду в сумі $2,633 млрд.

"Також збільшенню обсягу резервів у березні сприяло надходження коштів на користь уряду в сумі 200 млн канадських доларів. Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Нацбанку з купівлі іноземної валюти на суму $581,4 млн", - йдеться в повідомленні.

Обсяг інтервенцій з продажу валюти становив 372,5 млн доларів, з яких 281,3 млн доларів було продано за адресними інтервенціями державним підприємствам НАК "Нафтогаз України" і ДП НАЕК "Енергоатом". Платежі уряду і НБУ з погашення та обслуговування державного та гарантованого держборгу в іноземній валюті становили $906,9 млн в еквіваленті, в тому числі $221,9 млн МВФ.

"Обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку", - підкреслили в НБУ.

Нагадаємо, золотовалютні резерви Національного банку скоротилися в лютому до $5,6 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram