ГоловнаКультура

Концерт "Музика гідності" відвідали українські військові, переселенці та волонтери

За підрахунками організаторів, на концерт прийшло 3000 осіб

У столичному клубі Stereoplaza відбувся благодійний рок-концерт "Музика Гідності", в рамках якого вдалося зібрати майже 200 тис гривень благодійних пожертв.

Як повідомляють організатори, пожертвування підуть на лікування поранених і постраждалих у зоні АТО, які перебувають у головному військовому клінічному шпиталі МОЗ України.

За підрахунками, концерт відвідали 3000 осіб, серед яких - українські військові з Нацгвардії, СБУ, Альфа і ЗСУ, добровольчих батальйонів (бійці Айдару, Правого Сектору, Донбасу, Дніпра, Львова), поранені з восьми лікарень і шпиталів, курсанти військових училищ, 300 старшокласників-переселенців зі східних регіонів, київські волонтери з різних організацій і 200 волонтерів фонду "Із країни в Україну".

Участь у концерті взяли групи Nesprosta, Ot Vinta, "Крихітка", "Мандри", "Нумер 482", "Телері", Zapaska, "Один в Каное", а також Тоня Матвієнко, Сергій Кузін, Арсен Мірзоян і Ярмак.

Крім власних ліричних пісень, музиканти виконували кавер-версії героїчних пісень повстанських часів. У майбутньому ці пісні запишуть і видадуть окремим диском, який передадуть на лінію фронту.

Грошей, зібраних під час концерту, має вистачити на кілька операцій для поранених бійців. "Цього тижня відбудуться збори засновників фонду "Із країни в Україну" з метою збору додаткового фінансування для лікування поранених. За підсумками зборів ми випустимо офіційний прес-реліз зі списком усіх хлопців, яким у нас вийде допомогти і конкретними операціями і ліками", - розповів Денис Блощинський, організатор концерту та лідер гурту Nesprosta.

У планах організаторів одноденного фестивалю "Музика Гідності" - презентація диску "Нова Варта", видання музичних дисків, збір дисків українських виконавців з усієї України для ЗСУ, формування та видання друкованих збірників з акордами для АТО та збірок з нотами для шкіл.

Телеверсія концерту "Музика Гідності" вийде на Першому Національному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram