>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Королева" Музичук отримає $60 тисяч "за взяття Сочі"

В Росії українці гралося комфортно

"Королева" Музичук отримає $60 тисяч "за взяття Сочі"
Фото: sochi2015.fide.com

Українка Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів. У фіналі ЧС в Сочі 22-річна українка переграла росіянку Наталію Погодіну. Марія за перемогу отримає грошову винагороду в розмірі 60 тисяч доларів.

«Спасибі місту Сочі за чудову організацію турніру. Звичайно, я дуже щаслива. Виграти такий важкий турнір, не будучи в ньому фаворитом - це великий успіх у моїй кар'єрі. Зараз я відчуваю неймовірну втому, але водночас відчуваю, природно, дуже позитивні емоції.

Турнір складався для мене дуже тяжко, було багато нервових партій, я зіграла кілька божевільних тай-брейків, та й фінал з Наталією Погоніною вийшов напруженим. Особливо нервувала в останній партії, де відчувала, що в разі неточної гри Наталія зможе зрівняти рахунок, а дуже не хотілося грати додатковий тай-брейк.

Загалом я задоволена не тільки своїм виступом, а й організацією, яка була тут на найвищому рівні. Дякую велике місту Сочі за комфортні умови, дякую Російській шаховій федерації (РШФ) і Міжнародній шаховій федерації (ФІДЕ), тому що мені ще ніколи не гралося так комфортно. Якщо і були маленькі вади, ми зверталися до організаторів, які відразу їх виправляли», - розповіла Марія після перемоги.

Додамо, попередній ЧС (2012 року) також виграла українка - Ганна Ушеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram