ГоловнаПолітика

Україна надіслала в РФ запит про видачу екс-нардепа Шепелєва

Колишнього депутата звинувачують зокрема й у вбивстві.

Україна надіслала в РФ запит про видачу екс-нардепа Шепелєва
Александр Шепелев
Фото: prokuratura.org.ua

Генеральна прокуратура України 3 квітня цього року звернулася до Генпрокуратури Російської Федерації із запитом про видачу колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

Шепелєва, як наголошують у повідомленні ГПУ, розшукують за скоєння низки особливо тяжких і тяжких злочинів. Це організація умисного вбивства, замах на умисне вбивство, привласнення і розтрата чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, втеча з-під варти.

Нагадаємо, Шепелєва звинувачують у розкраданні коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів Родовід Банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч із 14 на 15 січня 2003 року.

У липні 2013 року Шепелєва затримали в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелєв утік із лікарні, куди його перевели із СІЗО.

19 березня Шепелєва затримали в Росії на території Московської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram