ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін підготувався до видачі субсидій 15 мільйонам громадян

Яценюк повідомив про ліквідацію "бюрократичної дурі" в системі субсидій

Кабмін підготувався до видачі субсидій 15 мільйонам громадян
Фото: Макс Требухов

Кабінет міністрів підготувався до видачі субсидій у зв'язку з підвищенням комунальних тарифів 15 млн громадянам у разі потреби.

Про це в інтерв'ю ТСН заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Загальна сума зараз - 24 млрд гривень на субсидії. Зараз у нас отримують субсидії в середньому 1,2 млн сімей. Ми очікуємо, що після підвищення тарифів ця кількість зросте до 3 млн сімей. Ми розрахували таким чином, що у нас вистачає грошей на субсидії навіть на 15 млн громадян. Якщо ми побачимо, що не буде вистачати, ми обов'язково знайдемо ресурс у державному бюджеті", - підкреслив він.

Прем'єр підкреслив, що уряд пішов на радикальне спрощення всієї процедури видачі субсидій, щоб впоратися з напливом тих, хто їх потребує після різкого підвищення комунальних тарифів.

"Ми прибрали всяку бюрократичну дурь, щоб людина в конверті отримала заяву, підписала, відправила до Міністерства соціальної політики, і управління соціальної політики самостійно призначає субсидію на 12 місяців", - сказав він. Яценюк додав, уряд вірить у чесність громадян, але інформація заявника все одно буде перевірятися, в тому числі через податкові бази. Субсидія нараховується одразу після відправки заяви, перевірка здійснюється пізніше. Якщо вона виявить неправдиві дані, людині загрожує великий штраф.

Яценюк також розповів про структуру тарифів на газ. "Беремо імпортну ціну - вона була в середньому 300 доларів, зараз трохи дешевша, - множимо на курс 24, до цього додаємо транспортування, дрібні рентні платежі і зверху - 20% ПДВ", - повідомив прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram