ГоловнаЕкономікаБізнес

Голову "Нафтогазу" допитали у справі про борги Фірташа

Хімзаводи Ostchem винні групі компаній НАК 4 млрд гривень

Голову "Нафтогазу України" Андрія Коболєва в п'ятницю дві години допитували у справі про борги хімічних підприємств Дмитра Фірташа.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, Коболєв був на допиті в МВС як свідок.

Він розповів, що борг хімзаводів Фірташа перед "Нафтогазом України" становить близько 360 млн гривень, перед "дочками" НАК - 3,7 млрд грн. Коболєв уточнив, що вся ця заборгованість досить давня, вона була утворена до 2013 року і підтверджена в судах.

На сайті Group DF у свою чергу стверджується, що борги "Азоту", "Рівнеазоту", "Стиролу" і "Сєверодонецького об'єднання "Азот" були сформовані в 2010-2011 роках, до купівлі їх Фірташем. "Тому будь-які звинувачення на адресу нинішніх посадових осіб підприємств щонайменше некоректні", - вважають у групі.

Також наголошується, що борги держкомпаній перед Фірташем набагато більші від боргів самого бізнесмена. Нібито один тільки Одеський припортовий завод не заплатив 5 млрд гривень, але Group DF не вживає жодних заходів щодо стягнення, "розуміючи фінансово-економічне становище в державі".

Нагадаємо, 2 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про порушення кримінальної справи за фактом розкрадання держкоштів посадовими особами хімічних заводів Дмитра Фірташа.

Азотний бізнес Фірташа представлений холдинговою компанією Ostchem, в яку входять хімпідприємства "Азот" (Черкаси), "Концерн Стирол", "Сєверодонецький Азот", "Рівнеазот", естонський "Нітроферт" і таджикистанський "Таджик Азот". Крім того, в цей напрямок входять "УкрАгро НПК" (володіє мережею складів з реалізації мінеральних добрив) і порт "Ніка Тера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram