ГоловнаКультура

Яценюка попросили "ухвалити швидке управлінське рішення" щодо міністра культури (документ)

"Діяльність Кириленка приносить країні значно більше шкоди, ніж користі", - народний депутат

Яценюка попросили "ухвалити швидке управлінське рішення" щодо міністра культури (документ)
Фото: uacrisis.org

Народний депутат від "Самопомочі" Ірина Подоляк звернулася до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням ухвалити "швидке і управлінське рішення" щодо міністра культури В'ячеслава Кириленка.

Про це Подоляк повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Зокрема, нардеп у своєму листі заявила, що діяльність Кириленка на посаді міністра культури приносить більше шкоди, ніж користі, а також "може призвести до невідворотних репутаційних втрат, недовіри і нівелювання будь-яких успіхів Кабміну".

Подоляк зазначила, що проблемою нинішнього голови Мінкульту є не тільки кадрова політика, а й "відсутність комплексного бачення модернізації управлінської моделі міністерства або галузей культури, нерозуміння процесів стратегування і побудови діалогу для розвитку цілої держави".

Перший заступник голови парламентського комітету з питань культури і духовності також вказує на те, що Мінкульт не реагує на вимогу громадянського суспільства проводити призначення на конкурсній основі, ігнорує міжнародні іміджеві проекти, скасував грантову програму "Взаєморозуміння", розпочату попереднім Мінкультом, зупинив співпрацю з платформою "Культура-2025", Реанімаційним пакетом реформ і замовчує проблеми, пов'язані з культурними цінностями на окупованих територіях.

Подоляк упевнена, що все перераховане - перші ознаки кризи, результати якої будуть відчутними вже найближчим часом.

Фото: Фейсбук Ірини Подоляк

Фото: Фейсбук Ірини Подоляк

Нагадаємо, минулого тижня з відкритим листом до міністра культури В'ячеслава Кириленка виступив археолог Тимур Бобровський. У ньому він закликав міністра подати у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram