ГоловнаПолітика

Україна проведе в липні саміт для залучення інвестицій

Арсеній Яценюк вирішив провести дві міжнародні конференції.

Україна проведе в липні саміт для залучення інвестицій
Фото: dyvys.in

У липні 2015 року відбудеться великий бізнес-саміт, який повинен сприяти залученню інвестицій в Україну: в аграрний та енергетичний сектори, в заощадження енергетики та інфраструктуру.

Про це йдеться на сайті уряду з посиланням на слова прем'єра Арсенія Яценюка на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 1 квітня.

Водночас інше повідомлення на сайті Кабміну підтверджує проведення міжнародної конференції на підтримку України 28 квітня. У рамках конференції Кабмін, за словами Арсенія Яценюка, планує презентувати подальші кроки, які Україна здійснюватиме, зокрема за підтримки міжнародної спільноти. Зокрема на конференції обговорюватимуть питання гуманітарної допомоги, допомоги тимчасово переміщеним особам і відновлення Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, Україна планувала провести міжнародну донорську конференцію ще влітку 2014 року, однак кілька разів переносила її дату. 20 березня у прем'єра анонсували конференцію на 28 квітня.

27 березня агентство Reuters повідомило, що міжнародні кредитори відмовляються приїжджати до Києва 28 квітня на міжнародну конференцію, вимагаючи від України більш докладних пропозицій того, як Київ буде використовувати їхні гроші, і посилаючись на відсутність гарантій, що виділені кошти не розкрадуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram