ГоловнаПолітика

Шокін анонсував зняття імунітету з Мельничука

ГПУ має відео участі колишнього комбата у "викраденні" голови "Укрспирту"

Шокін анонсував зняття імунітету з Мельничука
Сергей Мельничук
Фото: EPA/UPG

Генпрокуратура готується внести подання про зняття депутатської недоторканності з колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, якого підозрюють в організації "викрадення" екс-голови "Укрспирту" Михайла Лабутіна.

"У свій час податкова порушила справу щодо "Укрспирту" - де прокралися до неможливості. Мельничук посприяв у "викраденні" Лабутіна, що зафіксовано на відео. Також є інші докази, є допитані у справі. Думаю, протягом цього тижня буде розставлено точки над "і". Не тільки з цього питання, а й з інших. Зберемо докази і підемо до Верховної Ради з поданням про зняття недоторканності", - розповів генпрокурор Віктор Шокін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 11 грудня тодішньому голові "Укрспирту" Лабутіну було оголошено підозру у справі про розтрату й ухилення від ПДВ на 172,5 млн і 28,2 млн гривень відповідно. Лабутін, за традицією українських чиновників, звинувачених у корупції, відразу ж ліг у лікарню.

Через кілька днів озброєні особи в камуфляжі, які відрекомендувалися бійцями "Айдару", вивезли Лабутіна з лікарні у невідомому напрямку.

Читайте: "Айдар" викрав голову "Укрспирту", щоб захистити від "свавілля ГПУ"

Нині Лабутіна оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram