ГоловнаПолітика

США припинили діалог з Росією на тему систем ПРО у Європі

Штати не будуть брати на себе зобов'язань, які будуть зменшувати їхню здатність захищати себе і своїх партнерів.

США припинили діалог з Росією на тему систем ПРО у Європі
Фото: www.tatar-inform.ru

США припинили діалог з російською стороною про розміщення в європейських країнах елементів системи протиракетної оборони (ПРО) після того, як Москва повелася агресивно щодо України.

Про це заявив помічник держсекретаря з питань контролю над озброєннями Френк Роуз під час візиту до Бухареста, повідомляє Укрінформ.

"Вторгнення Росії в Україну, що порушило норми міжнародного права, призвело до призупинення нашого діалогу між оборонними відомствами, і зараз ми не залучаємо Росію до обговорення теми ПРО", - цитує прес-служба Держдепу американського представника.

Як зазначив Роуз, до моменту призупинення цього діалогу Росія вимагала від США юридичних гарантій того, що американська ПРО не зашкодить або не знизить стратегічного ядерного стримування РФ.

"Ми дали чітко зрозуміти росіянам, що європейський поетапний адаптивний підхід (для розробки та встановлення систем ПРО - ред.) не спрямований проти Росії. Ми також дали зрозуміти, що не можемо і не будемо брати на себе юридичних зобов'язань чи інших обмежень, які зменшуватимуть нашу здатність захищати себе, наших союзників і партнерів", - зазначив представник Держдепартаменту США.

Він пообіцяв, що США і надалі будуть домагатися того, щоб мати гнучке реагування на зростання балістичних ракетних загроз без будь-яких зобов'язань, які можуть обмежити можливості у сфері протиракетної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram