ГоловнаПолітика

Президент Польщі виступить у Верховній Раді

Броніслав Коморовський переконаний, що Україна стане частиною Європи, як і Польща

Президент Польщі виступить у Верховній Раді
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський під час свого робочого візиту в Україну 8-9 квітня виступить з промовою перед депутатами Верховної Ради.

Про це заявив депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Олександр Черненко, повідомляє офіційний сайт БПП.

За словами Черненка, сьогодні, під час робочого візиту до Польщі, депутати міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" провели зустріч із президентом Польщі, на якій сторони обговорювали питання проведення реформ в Україні.

"На зустрічі президент Коморовський запевнив депутатів у підтримці реформ, які вже почалися в українському парламенті. Він сказав, що Україна не має іншого вибору, як впровадити ті реформи, які пройшла Польща на початку 90-х років. Зокрема, це реформа децентралізації та політики безпеки. Європа теж дуже скептично ставилася до європейського майбутнього, але через успішні реформи Польща дуже швидко стала невід'ємною частиною ЄС. Президент Польщі побажав українцям пройти такий самий шлях", - розповів Черненко.

Коморовський нагадав, що він сам прийшов у політику і на державну службу після Польської революції наприкінці 80-х років - у такий самий переломний історичний період, який зараз переживає Україна.

"Коморовський високо оцінив той факт, що після української Революції Гідності в політику прийшли люди з Майдану, і тепер у них є велика надія та відповідальність стати ефективними політиками і державними службовцями. Торкаючись теми євроінтеграції України в ЄС та безвізового режиму, президент Польщі запевнив українську делегацію, що, незважаючи на війну, якщо будуть проведені успішні реформи, Україна стане частиною Європи", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, в лютому Петро Порошенко і Броніслав Коморовський домовилися про співробітництво в оборонній та енергетичній сферах. Президент Польщі також підтримав ініціативу Порошенка щодо введення миротворчого контингенту на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram