ГоловнаЕкономікаДержава

Росія спробує зірвати наступний опалювальний сезон, - експерти

У Кремлі не задоволені тим, як в Україні минула зима.

Росія спробує зірвати наступний опалювальний сезон, - експерти
Мартыненко, Тимофеев и Диденко (слева направо)
Фото: Макс Требухов

Наступний опалювальний сезон в Україні буде складнішим від попереднього, тому що Росія постарається його зірвати.

Така спільна думка кількох учасників Національного Експертної Форуму, який у Києві організував Інститут Горшеніна.

"Наступний зимовий сезон буде складнішим від нинішнього, і треба готуватися до нього вже сьогодні", - заявив голова паливного комітету Верховної Ради Микола Мартиненко.

Його підтримав Ігор Діденко, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України". "Власники маленьких зірок у Москві дуже не задоволені тим, як минула зима в Україні. Вони хочуть собі великих зірок. Рівень божевілля в Кремлі може зашкалювати", - сказав Діденко.

Гендиректор ПрАТ "Смарт-Холдинг" Олексій Тимофєєв зі свого боку додав, що для проходження зими Україні вкрай необхідні реальні реформи в енергосекторі. Поки що системних змін немає, вважає він. "Ми поки що тільки змусили "зомбі-тушку" нашого енергетичного ринку пройти п'ять кроків", - сказав Тимофєєв.

Нагадаємо, що минула зима була доволі теплою, що дозволило заощадити на газі. Незважаючи на це, Україна витратила майже всі свої валютні резерви, допомагаючи "Нафтогазу" розплатитися за постачання російського і західного палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram