ГоловнаСуспільствоВійна

Більш ніж половина призовників 4-ї хвилі мобілізації непридатні до служби, - Богомолець

Потенційні військові не допущені до служби здебільшого через психічні хвороби

Більш ніж половина призовників 4-ї хвилі мобілізації непридатні до служби, - Богомолець

Понад половину призовників четвертої хвилі мобілізації визнано непридатними до військової служби.

Про це заявила народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, повідомляє офіційний сайт партії.

"Згідно з документами, наданими у відповідь на запит народного депутата, зі 117 044 осіб, котрі пройшли військово-медичну комісію під час мобілізації четвертої хвилі, придатними до військової служби визнано 52962 людини", - йдеться у повідомленні.

Серед захворювань, за якими потенційних військовослужбовців не допустили до несення військового обов'язку, на першому місці - психічні хвороби (32%), на другому - серцево-судинні захворювання (31,1%), замикають трійку захворювання нервової системи (22,7% ), далі йдуть травми і поранення (10%) і захворювання органів травлення (4,2%).

За словами Богомолець, такий рівень психічних захворювань при мобілізації викликає серйозне занепокоєння і вимагає ретельної перевірки та контролю. "Зокрема, підтвердження інформації від психіатричних лікарень, де ці люди проходили або проходять лікування на цей момент, щоб уникнути зловживань під час проходження військово-медичної комісії", - підкреслила вона.

Нагадаємо, за даними Генштабу, план мобілізації військовозобов'язаних на сьогодні виконано на 76%. Кожен восьмий серед військовозобов'язаних - доброволець. Загалом у 2015 році планується призвати в армію за мобілізацією 104 тис. осіб у рамках двох етапів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram