ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес щодня стикається з новою проблемою, - директор "Запоріжсталі"

Топ-менеджер Ахметова радить зціпити зуби і пережити кризу.

Бізнес щодня стикається з новою проблемою, - директор "Запоріжсталі"
Ростислав Шурма
Фото: Макс Требухов

Український бізнес опинився у вкрай складній ситуації, коли кожен день приносить нові виклики.

Про це на Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна, сказав гендиректор металургійного заводу "Запоріжсталь" Ростислав Шурма.

"Щодня мій колектив бореться з новою проблемою. Наш комбінат ще нормально дає собі раду, але три металургійні комбінати в Україні закрилися. А паралельно відкриваються державні монополії з великим рівнем корупції. Замість ефективності роботи банально піднімають тарифи, наприклад, залізничні тарифи, які від завтра підвищаться ще на 12%", - сказав він.

Шурма навів як приклад дефіцит українського вапняку, з яким зіткнувся його завод після анексії Криму. Його довелося імпортувати з-за кордону, у зв'язку з чим виникла проблема з купівлею валюти на міжбанківському ринку. Топ-менеджер стверджує, що такі нюанси виникають щодня.

"Як я бачу можливість діяльності для бізнесу - просто зціпити зуби і пережити. Бо той, хто переживе, у нього буде завтра", - заявив він. За його словами, уряд працює над реформами і працює у правильному напрямку, але говорити про системні реформи зараз не випадає.

Нагадаємо, Україна перебуває на 18-му місці з 19 країн у рейтингу найперспективніших "межових" ринків (Frontier Markets, категорія країн між тими, що розвиваються, і найменш розвинутими), який склало американське видання Bloomberg. Нижче від України - тільки Венесуела.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram