ГоловнаПолітика

Аваков: без довіри з боку населення реформи не будуть ефективними

Міністр визнав, що війна - не виправдання для відсутності змін

Аваков: без довіри з боку населення реформи не будуть ефективними
Фото: Макс Требухов

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що реформи влади будуть ефективними, тільки якщо громадяни довірятимуть владі. Про це він заявив під час V Національного Експертного Форуму, організованого Інститутом Горшеніна.

Він назвав три складові стрес-тесту для України: "Післямайданне очікування (населення - LB.ua), жорстка економічна криза після повалення Януковича, а також окупація і війна".

"Я бачу відповідь у двох речах: консолідація сил і реформи. Зрозуміло, що важко говорити про реформи, коли 30% ВВП країни залишилося на окупованій території... Так, війна, але це не виправдання відсутності реформ. Як би не було складно... Вікно можливостей не велике. І в рамках цього вікна у людей або вистачить терпіння, або ні", - заявив він.

Одним із дуже важливих чинників для успішних реформ Аваков вважає інформування людей.

"Наприклад, коли ми говоримо про реформу МВС... Ми можемо зробити все ідеально, за прикладом іноземних країн, але це не буде ефективно, коли не буде довіри. Влада має змінюватися, а люди знаючи, що влада змінюється, мусять підтримати і підіграти їй. Кожен на своєму місці має робити те, що може", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram