ГоловнаПолітика

ГПУ і СБУ просять перевірити регіонала Калашнікова на причетність до сепаратизму

У нардепа від БПП є свідчення, що саме він був причетний до організації тітушок, які били людей під час Євромайдану

ГПУ і СБУ просять перевірити регіонала Калашнікова на причетність до сепаратизму
Фото: Макс Левин

Нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Ольга Червакова звернулася в Генеральну прокуратуру і СБУ, щоб перевірити дії регіонала Олега Калашнікова щодо причетності до організації тітушок під час Революції гідності і закликів до сепаратизму.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Червакова розповіла, що одіозний політик ще з 2006 року притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 171 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", але, незважаючи на наявні докази, Олег Калашніков так і не сів за грати.

"В останні роки ми бачили, що Калашніков був заводієм усіх регіоналів. Є свідчення, що саме він був причетний до організації тітушок, які займалися вбивствами і побиттям мирних громадян під час Євромайдану. Я попросила Генеральну прокуратуру вивчити всі факти і дії Калашнікова на предмет причетності до таких дій, бо на всіх телеканалах є відео про те, що саме цей регіонал стояв на чолі тих кримінальних злочинів", - сказала Червакова.

За словами депутата, друге звернення було направлено до СБУ, воно стосується вже нинішніх висловлювань Олега Калашнікова.

"Це абсолютно сепаратистські, антидержавні заклики, які ганьблять українську державу, владу, закликають до антидержавного заколоту, до збройного перевороту. Я надіслала разом із зверненнями кілька скріншотів з Фейсбуку Олега Калашнікова, що свідчить про те, що ці заклики були публічними. У нього є велика армія шанувальників, фанклуб у Фейсбуці, які лайкають ці пости, що свідчить про те, що він впливає своїми словами на певну цільову аудиторію, формує маргіналів. Мені відповіла ГПУ, що вони перевіряють всі заяви О. Калашнікова на предмет зазначених злочинів", - говорить нардеп.

За її словами, "є вся доказова база - відео, фотодокази і свідки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram