ГоловнаПолітика

Мін'юст попросив СБУ зайнятися Петром Симоненком

Україна зробила запит щодо отримання лідером КПУ російського паспорта

Мін'юст попросив СБУ зайнятися Петром Симоненком

Міністр юстиції Павло Петренко вимагає від СБУ перевірити інформацію про обрання лідера українських комуністів Петра Симоненка до президії пленуму Компартії Росії.

Про це повідомляє офіційний сайт Мін'юсту.

Також Мін'юст вимагає провести додаткове розслідування причетності Симоненка до злочинів, пов'язаних із фінансуванням терористичних організацій ДНР і ЛНР, визнанням анексії Криму та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу і територіальної цілісності України.

"Як відомо з публічних джерел, Комуністична партія РФ публічно підтримує терористичні організації ДНР і ЛНР, заявляє про підтримку анексії Криму. Тому прийняття Симоненка у керівні органи КПРФ свідчить про те, що він може бути причетним до вищезазначених кримінальних злочинів", - зазначив Петренко.

Крім того, Мін'юст вимагає від СБУ поінформувати про перебіг розслідування і оприлюднити попередні результати слідчої роботи у кримінальних справах, порушених проти керівництва КПУ раніше.

Так само Україна зробила запит щодо перевірки можливої зміни громадянства Петром Симоненком та отримання ним російського паспорта.

Зазначимо, що інформацію про присутність Симоненка на з'їзді КПРФ у Росії також підтвердили на офіційному сайті російської Компартії, де розміщені фрагменти виступу Петра Симоненка.

Нагадаємо, у квітні минулого року прокуратура Києва розслідувала кримінальне провадження у зв'язку із заявами лідера КПУ і його висловлюваннями про посягання на територіальну цілісність України і повалення конституційного ладу. Петро Симоненко обіцяв не покидати Україну. Але після провалу комуністів на виборах у парламент йшлося про можливе усунення Симоненка від керівництва КПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram