ГоловнаЕкономікаФінанси

Один із департаментів НБУ очолив банкір з "Ренесанс Кредит"

Гонтарева далі оновлює керівництво Нацбанку

Один із департаментів НБУ очолив банкір з "Ренесанс Кредит"
Фото: Макс Левин

Національний банк 26 березня призначив директором Департаменту фінансового контролінгу 43-річного Олега Стринжу, колишнього заступника голови правління банку "Ренесанс Кредит" (АТ "Банк Ренесанс Капітал"), який нещодавно припинив існування.

"Я став членом команди Національного банку України в період еволюційних змін та інтенсивного розвитку банківського регулятора. Усвідомлюючи свою відповідальність за складний фінансовий напрямок діяльності Національного банку, я застосую всі свої знання, вміння та досвід для досягнення повної оптимальності, ефективності та прозорості процесу витрачання державних коштів", - цитує Стринжу прес-служба НБУ.

Цей департамент виконуватиме функції організації і супроводу процесу управління витратами, процесів формування витрат за видами діяльності та методологічного супроводу фінансово-господарських операцій в автоматизованих системах, а також організації кошторисного процесу НБУ.

Стринжа працював у банку "Ренесанс Кредит" з 2013 року. До цього він працював директором фіндепартаменту Універсалбанку, банку "Російський стандарт", начальником управління ризик-менеджменту банку ПЕКАО України, заступником ризик-менеджера ІНГ Банку, начальником відділу кредитного аналізу в банку "Сосьєте Женераль Україна".

Крім того, у 90-х він вже працював в НБУ на невисокій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram