ГоловнаСуспільствоВійна

Англійський лорд потрапив під обстріл на Донбасі

Джон Квентін Девіс зібрав осколки кількох снарядів і мінометну міну

Член палати лордів британського парламенту Джон Квентін Девіс потрапив під обстріл у зоні АТО. Про це він розповів журналістам 27 березня на прес-конференції в Запорізькій облдержадміністрації, передає місцеве видання "Голос".

Метою візиту лорда в зону бойових дій було бажання побачити, що відбувається на Донбасі на власні очі й переконати британських колег налагодити і прискорити постачання військової допомоги для України.

Зі слів лорда, він разом із народним депутатом Дмитром Лубинцем, який його супроводжував, відвідали Піски, де спочатку на оглядовому майданчику потрапили під вогонь снайпера, а згодом колону автомобілів делегації обстріляли з міномета.

Фото: golos.zp.ua

Переконавшись на власному досвіді, наскільки "виконуються" Мінські угоди сепаратистами, Джон Девіс заявив, що, будучи в минулому міністром оборони Великобританії, він має уявлення про ведення артилерійського вогню і балістики загалом. І при оцінці пошкоджених будівель, вирв у землі, розкиданих осколків тощо можна з упевненістю робити висновок, що вогонь по українських позиціях ведуть професіонали, причому із сучасної високоточної зброї.

"Шахтарі та трактористи, як постійно заявляють проросійських ЗМІ, просто не змогли б вести настільки прицільний вогонь. І після побаченого я постараюся переконати своїх колег ухвалити рішення про виділення всього необхідного українській стороні для боротьби з тероризмом на Сході країни", - заявив англійський лорд.

Також Джон Девіс продемонстрував привезені із зони АТО сувеніри: патріотичні браслети і стрічки, які він отримав у подарунок від українських військових, а також осколки кількох снарядів і мінометну міну, які він збирається як докази показати послу Великобританії в Україні.

Фото: golos.zp.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram