ГоловнаПолітика

Ані Бочковський, ані Стоєцький на свободу не вийдуть, - Аваков

Глава МВС прокоментував звільнення екс-глави ДСНС

Ані Бочковський, ані Стоєцький на свободу не вийдуть, - Аваков
Фото: news.online.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що докази провини екс-керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій достатні і переконливі, жодних шансів на зняття з них обвинувачень немає.

Про це глава МВС написав у своєму Фейсбуці.

"Провели робочу нараду з Генеральним прокурором. Ані в Бочковського, ні у Стоєцького немає шансів бути звільненими за зняттям звинувачення з боку ГПУ і ГСУ МВС. Докази їхніх корупційних дій переконливі", - написав Аваков.

За його словами, прокуратура відкликала клопотання про арешт для того, щоб доповнити його.

"На сьогоднішньому засіданні у Печерському суді прокуратура відкликала клопотання про арешт для того, щоб розширити його, поповнивши додатковими статтями обвинувачення і епізодами - за звинуваченням у корупційних діях, вимаганні та ін.", - повідомив Аваков.

За його словами, розширене клопотання представлять суду завтра вранці.

"Затримані чиновники, підозрювані у корупції, залишаються під вартою в рамках попередньої санкції слідчого в порядку 208 ст. УПК", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, сьогодні прокуратура відкликала клопотання про арешт екс-глави ДСНС Бочковського через нестачу доказів його провини.

Як повідомлялося, Бочковського разом з заступником Василем Стоєцьким затримали на засіданні уряду. Після цього їх звільнили, а виконувачем обов'язків ДСНС став Зорян Шкіряк. Міліція інкримінує Бочковському закупівлю палива за завищеними цінами у приватних компаній за відкат у 15-20%. Також Бочковський нібито щомісяця збирав хабарі з начальників обласних управлінь служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram