ГоловнаСвіт

У квартирі пілота Airbus знайшли лікарняний на день катастрофи

За даними ЗМІ, підозрюваний у вбивстві 150 осіб пілот перебував на психіатричному лікуванні

У квартирі пілота Airbus знайшли лікарняний на день катастрофи
Место крушения Airbus
Фото: EPA

Другий пілот літака Airbus A-320 авіакомпанії Germanwings, що розбився на півдні Франції, Андреас Любіц у день катастрофи мав бути на лікарняному.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву головного прокурора Дюссельдорфа Ральфа Херренбрюка (Ralf Herrenbrueck).

За його словами, у квартирі Любіца знайдено порвану довідку про відпустку за хворобою на дату рейсу 4U9525. Херренбрюк вважає, що це є підтвердженням спроб Любіца приховати факт своєї хвороби від колег. Він таже уточнив, що у квартирі пілота не знайдено ані прощальної записки, ані будь-яких доказів політичних чи релігійних мотивів його дій.

Тим часом, за даними німецького таблоїду Bild, Любіц перебував на психіатричному лікуванні: близько шести років тому він звернувся до лікарів через сильну депресії. Заради лікування він мусив зробити перерву в навчанні на пілота, а в його особовій справі та ліцензії пілота стоїть відмітка про те, що йому необхідне постійне медобстеження.

26 березня прокурор Марселя Бріс Робен надав звіт про попередні результати розслідування авіакатастрофи. Згідно з ним, Любіц закрився у кабіні пілота, коли командир літака на кілька хвилин залишив її, а потім навмисно скерував лайнер донизу. ЗМІ повідомляють, що незадовго до катастрофи капітан екіпажу намагався виламати двері в кабіну пілотів за допомогою сокири.

Літак Airbus A-320, що летів з Барселони у Дюссельдорф, розбився у французьких Альпах 24 березня. На борту перебували 150 осіб, шість із яких - члени екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів літака були громадяни Німеччини, Іспанії, США, Австралії, Аргентини, Ірану, Венесуели, Колумбії, Мексики, Японії, Казахстану, Ізраїлю, Данії, Нідерландів та Бельгії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram