ГоловнаПолітика

Від імені Коломойського і нардепів розсилають фейки

Проти екс-голови Дніпропетровської області розгорнули інформатаку

Від імені Коломойського і нардепів розсилають фейки
Игорь Коломойский

Екс-голова Дніпропетровської обладміністрації Ігор Коломойський повідомив, що від його імені публікуються фейкові заяви.

На сайті УНІАН, власником якого є Коломойський, оприлюднено його заяву, в якій він просить вважати всі заяви від його імені без особистого контакту зі ЗМІ явною провокацією або фейком. Також Коломойський повідомив, що не веде ніяких особистих сторінок у соцмережах.

Варто зазначити, що на редакційну пошту LB.ua у четвер надійшло відразу кілька повідомлень, які виявилися фейковими.

Одне з них, від імені самого Коломойського, надійшло з поштової скриньки [email protected]. При цьому офіційні поштові скриньки Дніпропетровської ОДА розміщені на домені @adm.dp.ua.

У цій фейковій заяві "Коломойський" скаржиться на репресії і кличе на мітинг протесту жителів Дніпропетровська.

Ще один фейк надійшов від імені нардепа від "Батьківщини" Ігоря Луценка. У повідомленні, зокрема, зазначено: "Починається повсюдна націоналізація і ліквідація бізнес-активів олігарха". У коментарі LB.ua Ігор Луценко повідомив, що не надсилав такої заяви.

У свою чергу прес-служба ПриватБанку попередила, що "з боку проросійських сил і ЗМІ готується черговий "фейк" проти ПриватБанку".

Кілька днів тому зламали сайт Нацгвардії і розповсюдили фейкове повідомлення про спрямування батальйонів НГУ в Дніпропетровськ.

Нагадаємо, окрім Росії, Коломойський конфліктує з українськими олігархами Віктором Пінчуком, Дмитром Фірташем і Рінатом Ахметовим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram